Sunday, December 20, 2009

barang2 yg aku sygi..


nokia 5000..
klu xder kau..
aku xtau lar cm ner aku nk contect marka ku..
melalui kau lar aku berhubung ngn dier tau..
syg kau lbh..


sonny ericsson k770i..
walaupon kau msih bru lg dlm hidupku..
tp aku tetap sygkn kau..
klu xder kau..
kwn2ku xdpt ku hubungi..
huhuhuhuhu...


wahai cermin mate..
walaupon kau hnye sebuah cermin mate...
tp tnpe kau..
penglihatan ku kurg jelas kau tau..
ngn pertolongan kau lar aku blh nmpk ngn lbh jelas lg..


jam tgn bum..
kau sungguh berbakti kepadaku..
tnpe kau..
aku tidak akn mengetahui waktu.. n tarikh..
hehehehehe...


mp3 sony..
hidupku tnpa kau..
seolah2 kosong..
dikala aku kebosanan mendengar lecturer membebel didepan kelas..
kau lar peneman sejatiku..
byk2 lar kau berbakti kepadaku lg..


acer 1690..
walaupon umur kau sudah tue...
tetapi kau juga byk membantuku..
tnpa kau..
xjln facebook,myspace,ym,blog dn lain2 lg..
tnpe kau.. aku xblh nk buat sumer keje..
bebyk lg lar kau berbakti kepadaku smpai kau xblh hidup yer laptop..


webcam aloha..
walaupon jename kau xberape kukenali..
dan kau juga masih bru berbakti kepadaku..
tetapi..tnpe kau..
xboleh lar aku nk melihat kwn2ku dikala kami berjauhan..


owh bntal xmas yg kucintai...
aku memg xblh tidur tnpa kau..
kau lar segala2nyer diwak2 tidurku..
walaupon kau sudah hodah..
tp kau tetap tidak hodoh didlm mimpiku..
muah..muah..muah...

saturday

ari ni aku ngn 4org pekerje ibunda ku..
pergi mndi sungai di templer park..
aku yg xpernah tau adenyer sungai disitu baru tau td..
kami pon mndi lar bersama2...
pye lar rmai org kt c2 xhingat..
pak arab pon ader..
tp mejoriti yg mndi kt c2 sumer laki..
nk tgk pmpn mndi..
sorg due jelah yg ader..
n aku sorg jer gadis yg mndi memakai 2dung..
sungguh alim diriku..
huhuhuhu.. baget alim skit..
tp syg.. xdpt nk amik pic sbb time 2 hujan..
so.. aku xbwk lar phone aku..
aku tgglkn dlm kerete...
lps jer mndi..
kami sumer pon 2run lr untk pulang ker rumah..
kt bawah 2..
aku ader jmper satu gerai yg menjual nme yg boleh digntung di phone..
aku tertarik disitu untuk membuat gelang tgn..
ini lah hasilnyer..




jumaat bersamaan 18 dec 2009

pada tarikh ini..
aku telah dikejutkn dgn satu pggln dr ayahndaku..
beliau menyatakan bahawa..
tok chu sudah meningga dunia...
tok chu ini adlh adek kepada nenek ku yg telah lma sakit tenat di hospital..
akhirnya beliau tlh kembali ke rahmatullah dgn selamat...
marilah kiter sedekahkn al-fatihah beramai2 untuk hajah esah binti ali...

3 sekawan...

ni lar keje aku ngn syaza n effa td...
33 tgh sengal...
comel kn kitorg...
hakhakhak....
masing2 kat umah...
cm ni lar...
klu kt kolej..
xder makne nye lar nk buat cm ni...
bile cm ni..
aku rindu lak kt dorg...
rse cm xsbr nk jmpe dorg...
padahal bru blek baper hri jer pon...
aku xtau lar..
klu xder dorg..
cm ner hidup aku..
sure xbest...
dorg ni lar kawan susah seng..
bkn seng nk cri.. ni bru kitorg 3 org..
xmsk syamin lg ni..
klu shamin ader ym...
memg 44 dah ader kt dlm ni..
tp ap kn daye...
shamin xder ym...
xper..
yg penting..
ko tetap dlm jantung ku shamin...
hehehehehehe....
chayunk cme kowng sumer.....
muah..muah..muah..muah.....

Saturday, December 19, 2009

seribu satu cerite

sudah agak lme aku tidak mengedit blog aku ini....
disebbkn kemalasan ku yg tidak dapat dibendung..
ngn assgmnt yg byk xhingat....
membuatkn aku mengabaikn sebentar blog ku ini..
so..
aku akn ceritekn sumer bnde yg telah terjd slme aku xedit blog ni..
yg aku ingt jelar..
yg xingt 2..
harap maaf lar yer..

lapar yg teramat sgt..
pada suatu hari yg indah..
aku ngn kwn2 ku.. (syaza, efa n syamin)
kitorg pnye lar sanggup xmkn..
nth sbb ap pon aku on xbaper nk ingat..
tp yg pntg nyer kitorg xmkn satu hari..
n ari 2 gak si syamin ader taklimat sal mara dier 2..
kol 6 ptg..
so kitorg ingat nk mkn lar lepas taklimat 2..
ingatkn kejap jer..
rupe2nyer 2 jam bnde 2..
kitorg pon mencapap arr tggu si syamin hbs taklimat 2..
tp masing2 perut dah berbunyi mintak diisikn..
cian perut kitorg..
berlagu2..
then..
lepas jer habis taklimat 2..
kitorg tros gerak g mkn kt d'limau nipis..
aku dlm kete dah mengidam mkn due bnde..
smpi2 jer..
aku tros order chicken chop...
dorg pon order skali..
then..
dorg2 ckp lar..
lme nk tggu mknn yg kitorg pesan td..
so...
dorg g order mknn yg cepat siap..
pye lar lapar xhingat..
aku ngn syaza order bihun soto..
syamin roti pisang..
effa aku rse xorder..
so...
smpi2 jer order..
kitorg tros baham mcm org xmkn setahun...
huhuhuhuhu...
nk dijdkn citer..
kitorg ni sbnrnyer segan sbb yelar..
ap org kater klu tgk kitorg mkn..
dah lar sumer pmpn..
penuh kot meje 2..
hahahahaha..
klu korg xcye..
korg tgk lar pic kt bwh ni..






si tonggek..
aku malas nk citer pnjg..
nk di jdkn citer..
si tonggek ni sbnrnyer adlh sebuah tv..
member aku yg bg nme ni sbb blkg dier besar sgt..
nk tau lbh lnjut sal dier..
korg g lar bce kt blog mmbr aku..
dier dh terngkn segale2nyer...
ni email blog mmbr aku 2...
messygurlz08.blogspot.com
tgk jgn xtgk...
klu xnk tgk sudah..
aku xkesah..









ni lar dier si tonggeknyer...



selipar bru ku n cerite yg lawak...
di suatu hari yg xbaper nk indah...
aku dgn kwn2 ku bru pulang dr kelas...
kami singgah dulu di cafe tok membeli mknn...
kemudian pulang ke bilik untuk menikmati hidangan kami...
pada hari itu..
kami mempunyai 2 kelas..
semasa menikmati hidangan selepas kelas yg pertame...
aku mendapat panggilan talifon drpd roomate ku..
die ingin mengajak ku keluar menonton wayang..
aku kate padanye bahawe aku mempunyai kelas slps itu..
kemudian..
aku berbincang dgn kawan ku..
then.. mereke membuat keputusan tidak mau pergi ke kelas kerane malas dan xsiap keje..
huahuahua.. kantoi sudah...
then aku balik ke bilik ku n menyatakan kepada roomateku bhwe aku ingin pergi menonton wayang bersame dier..
kemudian.. die menyuruh aku mengajak kwn2ku..
aku pon mengajak mereke..
then mereke pon setuju wlpn pd awlnyer mereke tidk mau pergi..
dah siap2..
kami semua bergerak lar..
naik kerete roomate aku..
blm pon sempat keluar dr guard..
aku terlihat adik roomateku..
dier berborak ap nth ngn adek dier..
then dier ajk lar ikot skali tgk wyg..
sampi jer kt destinasi kami..
iaitu mines...
kami membeli tiket wyg..
kami melihat mse..
kami mempunyai satu jam mase lg sebelum cerite itu bermule..
so kami pun berkeliaran lar di shoping mall itu..
then aku ajak arr dorg lepak kt luar mall 2..
sbb kt luar 2 boleh duduk n amek angin kan...
tibe2.. roomate aku nk g beli roti sbb dier tgk kt citu byk ikan..
dier nk bg ikan 2 mkn...
smbil2 2 dier nk tgkp gmbr ikan 2 skali..
pas dah bg ikan 2 melantak...
kami pon bergerak untuk mononton cerite yg telah kami beli td...
sebelum kami bergerak 2..
adek si roomate aku ni..
kcu2 lar aku..
dier acah2 nk ambil selipar ku..
konon2 nk baling dlm kolam 2...
aku ni pye lar kelang kabut nk selamatkn selipar baruku yg baru beli hari smlmnyer...
nth mcm mner..aku boleh tercampak seliper aku 2 smpi masuk dlm kolam 2...
memg menyedihkn tol..
yg len boleh jer gelak kan aku..
aku rse cm nk nangis jer kt citu..
aku memekak arr kt citu..
habis melayang 5 ringgit sebelah aku 2...
huhuhuhuhu..
sedih tol..
tibe2..
adek roomate aku 2..
nth cm ner..
dier boleh amek balik seliper aku ...
aku gembire xhingat ar kt citu...
dah lar bru bli...
tercmpk dlm kolam yg penuh ngn ikan lak ..
slamat lar dpt balik..
klu x..
sie2 jer rm5 aku ..
hehehehehehehe....
so.. habis citer kt citu..
kami pon masuk lar wyg...
kami menonton lar citer jalang ...
sumpah xbest..
tp...
yg buatkn kami xbosan dlm 2 sbb kami yg buat bising kt dlm ...
susah nk gmbr kn dgn kate2..
hnye sape yg pergi time 2 sahaje dpt fhm perasaan itu..
citer 2 asal nyer sedih..
tp kitorg buat dier jd lawak..
gelak smpi terbahak2...
smpi kt dlm kete pon still gelak gak..
wlpn citer xbest..
hikhikhik...

si han2 yg comel n si effa yg melayan perasaan..
biler dah kebosan melande..
ni lar akhirnyer yg terjd kt aku..
hakhakhak.. korg hayati jelar pic kt bwh ni..
mls aku nk citer pepanjang..


hn2 nth paper..


hn2 rock..


hn2 yg xberape lemah lmbut..

ni sumer effa pye keje lar..
lpas dier dah buat aku cm ni..
dier jd cm ni lak..
korg tgk lar pic kt bwh ni...





mcm org bru putus cntekn???
padahal xpon...
dier 2 sbnrnye ngh tggu mmbr dier msg...
smpi jd cm 2 skali dier tggu..
paham2 jelar mmbr boy or gurl kn..
hikhikhik..
lawak kn..
hakhakhak...

si syamin n si gendut yg nth paper..
di satu mlm yg sungguh xbaper nk sejuk...
si syamin ni merenggek2 lapar..
nk mkn...
so kitorg pon kuar lar lepas tgk citer spider man 1..
kitorg mkn lar kt bngi...
si syamin ni pye lar lapar..
dier leh order roti canai ngn burger special...
roti canai dier dah balun habis dah...
time kt burger 2..
dier leh men2 lak mkn..
katenyer xsedap...
so dier leh plak decoret burger yg xhabis 2 nth cm ap pon aku xtau lar nk kate..
korg tgk jelar sndri burger 2 jd ap...


si syamin mkn dgn penuh berselere..


ni ler burger yg aku berjele2 ckp kt ats 2..

ha..
si gendut ni..
aku xtau lar dier ni kene sampuk ap malam 2...
penuh ngn nur cahaye kt muke dier amek pic gne phone aku..
hikhikhik..
ngn mke yg cm xcukup tido...
lawak tol..
tgk jelar pic dibawah ini..
aku dah xlarat nk bebel dah...



dah..
end of the story...
klu ader yg tertinggal..
nn3 aku smbg len...
penat dah..
huhuhu....
adios amigos...

Saturday, November 21, 2009

syafiq zulkarnain

syafiq buat perangai chomel dier yg xpenah dibuat seblm ni....

video


disebbkn terlalu hiper active...
dier terhantuk kt meje....
huhuhuhuhu.....

video

sungguh chomel....

18 NOVEMBER 2009

satu kejadian yg sungguh dahsyat telah berlaku pada tarikh ini..
kawan ku telah ditimpa musibah akibat drpd gempa bumi yg xdapat di elakkan...
yg telah berlaku di kolej kami...
(xder pon gempak mner gempe bumi 2... hikhik)

keadaan kawan ku ini sunnguh menyedihkn dan menscarykn untuk tontonan umum...
kepade siape yg ader sakit2 yg kronik...
seng jer...
jgn tgk lar pic membr aku ni....
huahuahua....

ini lar pic kawan ku yg sungguh malang ni...
sungguh tragis kawan ku ini...

jika anda semua lihat pic di atas ni....
tangan kawan ku ini telah ditimpa dgn streka yg panas...
ish3....
sungguh memilukan...


dan ini lar pic kawan ku yg ditimpe musibah ari itu...
SYAZA NADIRAH AZHAR...

sungguh ku xsangke..
begini jdnya kawan ku ini....
hukhukhuk....






































p/s:
hahahahahahahahahahahaahahaha...................
gendut2....
keje ko melayan jelar ap yg kitorg buat kt ko ek....
hikhikhik.......
len kali amalkn lagi yer...
biar kitorg boleh buat yg lg gempak2 lg...
pas 2 sebar kt blog masing2...
huahuahuahuahua...
klu org len...
sure xkn buat nyer... cm ner ko buat tau...
exclusive dowh...
hehehehehehe...........

Monday, November 16, 2009

i've got my lesson

aku terase cam diri aku ni di perbodohkn oleh org arr skunk ni...
asyik2 aku yg kne dgr ckp org..
asyik2 aku ni kene time ap yg org buat kt aku...
btol2 cm hmbe abdi...
aku ni manusie gak..
bkn binatang yg boleh korg buat sesuke aty korg jer kt aku...
time susah..
sumer cri aku..
time seng sumer lpekn aku...
sumpah..
aku rse cm nk maki hamun jer kt org2 ni sumer...
lgsg xmembantu...
menyusahkn ader arr...
aku rse lbh bek aku hidup sorg2 tnpe org len...
aku xsusahkn org..
org pon xsusah kn aku...
aku patutnyer dr awal lg dgr kate2 ayh aku...
xptt aku dgr diri aku sndri atau org len...
ni lar akibat biler dah terlalu dgr sgt kater org..
hidup aku yg merane...
sedangkn org len hidup senang lenang jer...
aku rse menyesal sungguh2 skrg ni..
tp aku xblh nk patah balek ap yg dah jd kt aku sblm ni..
aku kne troskn hidop aku dgn lbh hty2 lg...
i should think about my future right now...
this life is not unfair 2 everyone...
we should be more carefull n people who have frends...
better be carefull..
u have 2 make sure that ur frend dont hit u from back...
choose the best one...
the end..

Sunday, November 15, 2009

I'm yours


Well you done done me and you bet I felt it

I tried to be chill but you’re so hot that I melted

I fell right through the cracks,

Now I’m trying to get back


Before the cool done run out I’ll be giving it my bestest

And nothing’s going to stop me but divine intervention

I reckon it’s again my turn to win some or learn some


But I won’t hesitate no more, no more

It cannot wait, I’m yours


Well open up your mind and see like me

Open up your plans and then you’re free

Look into your heart and you’ll find love love love love


Listen to the music of the moment people, dance and sing

We’re just one big family

And it’s our God-forsaken right to be loved loved loved loved loved


So I won’t hesitate no more, no more

It cannot wait I’m yours

There’s no need to complicate, our time is short

This is our fate, I’m yours


D-d-do do you, but do you, d-d-do

But your got scooch on over closer dear

And I will nibble your ear


I’ve been spending way too long checking my tougue in the mirror

And bending over backwards just to try to see it clearer

But my breath fogged up the glass

And so I drew a new face and I laughed


I guess what I be saying is there ain’t no better reason

To rid yourself of vanities and just go with the seasons

It’s what we aim to do, our name is our virtue


But I won’t hesitate no more, no more

It cannot wait, I’m yours


(I won’t hesitate)

Open up your mind and see like me

(No more, no more)

Open up your plan and then you’re free

Look in to your heart and you’ll find the sky is yours

(It cannot wait, I’m yours)


So please don’t, please don’t, please don’t

There’s no need to complicate

Cause our time is short

This oh this this is our fate, I’m yours


Tuesday, November 10, 2009

serabot!!!!!!!

aku skunk ni tol2 tgh serabot otk..
tension pon ader..
skt aty pon ader...
rse cm nk pukul org pon ader...
sumer2 ader ar...
sssssssssstttttttttrrrrrrrrrrreeeeeeeessssssssnnnnnnnnnyyyyyyyyyeeeeeeeerrrrrrrr.......
aku ni nk period ker ap ni???!!!!
huh!!!!!
plek2....
huhuhuhuhuhuhu..........

Monday, November 9, 2009

suke dan duke!!!!!

next week kolej aku dah nk bukak dah...
setelah sebulan menapak di rumah..
dgn kebosanan yg xdpt dibendung lg..
akhirnyer dapat gak aku balek kolej..
hahahahaahaha...

sebenarnyer bkn ap..
aku ni rindu nk mati kt mmbr2 kolej aku 2..

huhuhuhuhu...
rindu nk lepak ngn dorg..
hang out ngn dorg..
gaduh ngn dorg... hikhik..
mengumpat ngn dorg...
n sedare2 ngn dier lar...
wei korg...
gue kangen bangat ama lu sumer..
aku xsabar nk jmpe korg..
miss uall damn so much..

n sedar xsedar..

kitorg sumer dah nk masuk sem 3 dah...
hahahahaha(gelak bangge)...

tp yg cuak nyer skunk..
biler dah start sem baru...
result pon kuar skali...
seram lak aku pikir2 kn sal result ni...
tkt fail...
aku dgr dr org lak..
rmai yg kntoi basic account...
2 yg menambahkn lg cuak aku...
dr aku ni bdk cool(poyo lebih)..
tros jd cm cacing xreti dok diam kt umh ni dgrresult akaun cm 2..
hurm..
alamaknyer klu aku xlepas..
kne repeat lar subject 2...
jenuh tol nk merepeat subject ni...

doa2 lar xfail subject 2...
ammmmmmmmmiiiiiiinnnnnnnnnnnn.......

harry potter







aku ni sebenarnye minat btol ngn citer harry potter...
2 yg smpi kumpul buku dier...
citer dier pon aku kumpul..
tp syg..
impian tok aku aku kumpul sumer buku dier xsmpi agy..
no 1 pyer aku xder..
seingat aku..
aku dah penah beli..
tp hilg..
hurm..
xper lar...
aku akn beli len kli..
aku ni bce dlm bhse mlyu pnye lar...
bb english aku xmntp lg..
2 yg beli dlm bhse mlyu pnye..
huhuhuhuhuhuhu...
aku xkesah..
paper pon aku tetap gilerkn citer ni...
huhuhuhu....

Thursday, November 5, 2009

ber[holiday] di penang n cameron

last friday, sab2 n sunday...
aku ngn parents aku n sowg pekerjer mother aku n ank dier g lar holiday..
nk di jd kn kisah...
mother aku yg aku syg ni..
ajak lar aku g penang..
sbb bpk aku ader keje kt sne..
n syafiq ikot...
so..
aku pon hurm..
ok jelar...
then..
ari jumaat 2.. biler nk gerak dr umah..
aku tye lar mother aku yg tercinte ni..
"ma.. syafiq ikot x??"
then moter aku ni jawab lar.." xjd.. sbb kak luluk (my mothers worker) nk balik umah dier kt s.buloh.. n suami dier xbg pegi.."
so.. aku pon cm bosan arr... sedih aty aku...

then kitorg pon gerak lar g kantin mother aku kt UM.. n my father pon time 2 nk semayang jumaat.. singgah lar mkn jap..
then aku g lar jmpe kak luluk.. tye lar kat dier.. "kak.. kakak n syafiq pegi x penang?" awalnyer kakak kate x..
then aku tye byk kali... bru dier ckp... "kak luluk pegi lar.. nmpk 2 beg dah kenas ats meje..." aku pon ngn senyum kambing happy lar.. then kak luluk ckp.. "diam tau..
mama xbg kak luluk ckp kt yana.."
pas2 aku ngn geram aty..
g lar embush mother aku ni...
"owh.. mama tipu yana ek??"
n mother aku still nafi kn...
then aku wt bodo lar...

lepas dah settle mkn n father aku pon dah blek dr semayang..
kitorg pon gerak lar...
n kak luluk memg ikot..
huhuhuhu...
ini penipuan pertame..
ader penipuan kedue...

time kat dalam kete 2...
(time ni mother aku g bank kuarkn duit..)
aku tye lar father aku..
"ba.. baba ader kejer ape kt penang?"
then father aku jawab lorh..
"haha.. yana kne tipu ngn mama lagi..
keje baba bwk keter jer... hahaha..."
aku ngn panas aty nyer mengucap jer lar..
geram tol kne tipu...
then mother aku dah msk keter aku embush dier agy skali...
"owh.. mama tipu yana ek.. kater baba ader keje..."
pas2 mother aku ckp.. "alar.. klu mama xckp cm2.. sure yana xnk pegi nyer..
dah tau sgt..
klu ckp xbwk syafiq sure xnk pegi..tp xblh nk tolak jer sbb dah jln dah.."
aku pon dlm aty.. "mak aku ni cm tau2 jer aku xnk pegi klu xder syafiq.."
aku pon just gelak jelar... 2 yg mmpu..
huahuahuahua...

2 lar a-kisah nyer.. kene tipu ngn mother sndiri...
huahua... tp memg best..
dpt g cuti..
kurg2 dpt lar hilgkn ckit kebosan yg melampau kt umah 2...
huhuhu...

kt bawah ni.. ader pic time cuti 2..
enjoy it k..

enam pic ni..time kt penang..











ni lar keje aku biler dah bosan xtau wt per kt hotel...
wt lar love ni.. huhuhuhu...

empat bawah ni dekat cameron..






klu g cameron xbeli straberi memg xsah.. huhuhu..


ni lar syfiq chomel yg di war2kn kt ats 2..

Friday, October 23, 2009

mimpi dah smpi...

finally aku buat gak lar blog ni...
hahahahaha...
aku dapat mimpi ap nth semlm nk buat blog ni...
tp kurg2 nye ader gak arr tmpt nk bercerite kn2...
hehehehe...
so enjoy ma blogs ok...